søndag 23. mars 2014

Å høre Gud

Hva vil det si å høre Gud?

Som en etterfølger av Jesus, så er en av de viktigste tingene å høre på han når han snakker til deg. Men hvordan skal man kunne høre på Gud, når man ikke en gang vet når han snakker?

Jeg har en venn som ble frelst for noen få måneder siden, og han har bare mer og mer lyst på Jesus.
En av de tingene som fortviler han er at han ikke kan høre når Gud snakker til han, rettere sagt; han er usikker på om det er Gud som snakker eller bare noe han innbiller seg.
Når man er blitt frelst, og kun et lite tidsrom er gått så føles det noen ganger, som om det ikke var så kort stund siden det skjedde, og man tror man kjenner Jesus godt.
I andre tilfeller har man vært frelst over en lang periode, og tenker akkurat det samme, men er da kanskje enda mer fortvilet over hvorfor ikke man kan høre Gud.

1. Når man er nyfrelst så vil man ha mer og mer av Jesus, og ofte forventer man å få hele pakken på en gang. Å kunne profetere, snakke i tunge, bli vis, høre Gud snakke, osv. Sånn funker ikke Jesus. Han vil at du skal få smake på litt og litt av gangen, og gir deg akkurat stor nok porsjon hver gang, til akkurat riktig tidspunkt! Og her kommer svaret hvis du ikke har skjønt det til nå; når Gud snakker til deg, så gir han deg akkurat stor nok porsjon. Han snakker litt etter litt, avhengig av hva han har i vente for deg. Til noen snakker han mye, og til noen lite. Men han snakker til alle, inkludert de som ikke har hørt om han.
2. Grunnen til at man ikke klare å skille forskjellen på om det er Gud som snakker til deg eller om det er noe du bare innbiller deg, er fordi du ikke kjenner ham godt nok.
Kjenner du han ikke godt nok, så er det et par ting du kan gjøre for å endre på det. Ta fram bibelen å les i den, det er tross alt Guds ord. Be til ham, dra på leir/seminarer, osv.
3. Når du hører Gud snakke til deg, så trenger det nødvendigvis ikke å være en stor mørk røst som sier; "Gå til den personen og fortell han/henne om meg!" Han kan kommunisere med deg på ganske mange forskjellige måter. Han kan gi deg tanker, drømmer, bilder, du kan høre han faktisk snakke til deg, og han kan snakke igjennom andre personer. Måtene er mange! Men hvis du kjenner ham, da vet du når han snakker til deg.

"Rop på meg, så vil jeg svare deg og fortelle deg store ufattelige ting som du ikke kjenner til."
- Jeremia 33:3


Translate (From Norwegian to your language)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar